Lördagen den 8 oktober 2011 firade vi vårt 50 årsjubileum i Tekniska Verkens Museums lokaler. 26 personer deltog i firandet. Vi hade inbjudit alla medlemmar med en separat inbjudan tillsammans med Tåg och Spår 162. Dessutom fick 18 personer med anknytning till föreningen på olika sätt en personlig inbjudan.


Programmet inleddes kl. 13 med ett kort anförande av ordföranden. Därefter avåts lunchen bestående av pajbitar med fänkål och lök, kyckling filé med potatis- eller rotfruktsgratäng och ostbricka med kaffe. Mätta och belåtna besökte gästerna sedan Östergötlands Järnvägsmuseum och Halleby station.

 

  Lite frusna återvände vi till Tekniska Verkens Museum för att höra den första av våra föredragshållare, Gunnar Elfström, som berättade om järnvägsmuseifrågan i Linköping. Christer Brimalm talade sedan om järnvägsmuseer och museibanor. Innan sista föredraget serverades kaffe och tårta. Sven Fredén avslutade föredragstrilogin med att tala om vad museibanor är och inte är.

 

Avslutningsvis framfördes gratulationer till föreningen av Gamla Linköpings museichef, Tina Karlsson, ordföranden i Vallavagnarnas Vänner, Åke Öberg och järnvägsmuseets Robert Herpai. Robert Herpai informerade också lite om pågående förändringar inom Trafikverkets museer.
Tåg och Spår 163 kommer att bli ett jubileumsnummer.

 

 

 

Sidan senast uppdaterad: 2011-10-18   L L

TILLBAKA